呢間cafe日頭叫why 50,主打一系列三文治+咖啡,而夜晚就會搖身一變「night owl」營業到凌晨3點,鍾意夜蒲而又想飲咖啡嘅朋友可以考慮黎呢到~ .🐷Hey Cha Siu呢個多士其實幾年前已經食過,不過今次食完覺得比之前更有驚喜! 底部為一塊厚切嘅酸種包,外層烤至脆身,但係包心仲係非常鬆軟🤤上面鋪滿叉燒,肉質好腍,肥瘦適中😚味道帶微微炭燒香,而面頭亦搽左一層薄薄嘅蜜汁,食落更為惹味~.🥪Mushroom & Pork Sandwich呢份三文治入面嘅芝士烤至半溶狀態,將洋蔥+磨菇等配料痴埋一齊☺️內餡夾入手撕豬肉,份量適中,口感層次豐富~包體好脆身,不過整體略嫌有啲乾身👀
🐷Hey Cha Siu
🥪Mushroom & Pork Sandwich