2019-03-11 31 views
晚餐時間同朋友路經上環,肚仔餓沿途都唔見有咩食,無意中發現一間唔覺眼食越南菜既食店,看價錢不貴就決定入去試試。門面雖然細小,落一層地庫之後發現店鋪地方很大,坐位寬鬆舒適裝修新淨,牆上掛了很多帶有藝術色彩嘅壁畫。朋友三人都點了套餐,C1,C2和C10.這個越式生牛河,牛肉鮮甜美味,湯底濃香,河粉夠滑,相比同店之上,值得再食。這個香茅豬排雞排飯,肉排和香茅既味道混成一起,應該是經過長時間既醃製,非常入味,皮脆肉嫩不干還帶有肉汁。這個馬拉盞炒豬爽肉,鑊氣十足廚師功架,個汁剛剛好炒到差不多收就上碟,要來撈飯超正,白飯就是我們香港人喜歡既泰國米。這餐埋單都係二百幾蚊,超抵食,會再來。

朋友三人都點了套餐,C1,C2和C10.

• 越式生牛河