仲未有得去旅行,真係好想食泰國越南嘢呀🥹最近就去咗上環呢間新開💃🏻裝修咁特別嘅泰越餐廳食晚飯,成間店舖都係我最愛嘅湖水綠顏色💚出面仲有隻好巨型嘅大笨象🐘食飯之餘好啱影相打卡📷._.🥗|越式米紙素卷|🫔呢個米紙素卷包滿咗滿滿嘅素菜餡料,上碟時都好大份,好有誠意👍🏻大嚿到唔可以一啖放落口,要分開兩啖咬😋加埋個醬汁酸酸甜甜好開胃✨·🌶|辣椒膏炒蜆|🐚呢個炒蜆好濃味好正,我個人覺得唔算辣,辣椒膏炒得惹味🌶每隻蜆都有滿滿嘅辣椒芡汁,而且炒嘅香料都算多,好惹味😳蜆都算大粒🐚而且無沙,每粒蜆都開咗口架😆👍🏻·🍍|菠蘿海鮮炒飯|🍚呢個賣相好適合影相打卡,係用菠蘿裝上🍍好有誠意,而海鮮都鋪滿係菠蘿炒飯上面🦐,炒飯粒粒金黃色💛份量都算多,兩個人分享就啱啱好👍🏻·🤎|泰式奶茶|🐻呢個一上枱即刻心心眼😍一定要影相打卡,因為估唔到會有隻咁可愛嘅熊造型冰坐立咗係杯上面🐻而茶底就分開上,好特別啊💖唔單止睇得味道都好好飲😋記得倒茶之前影咗相先,如果唔係倒完啲茶之後隻熊熊冰就會開始溶架啦🙈·🍋|青檸梳打|🧊食咗咁多濃味嘅嘢,最啱飲番杯清清地嘅青檸梳打👍🏻解膩又解渴😋._.📍 Check In ThaiViet (上環)
._.
🥗|越式米紙素卷|🫔
🌶|辣椒膏炒蜆|🐚
🍍|菠蘿海鮮炒飯|🍚
🤎|泰式奶茶|🐻
🍋|青檸梳打|🧊
._.
📍 Check In ThaiViet (上環)
📍 上環新街15-17號地舖
Type of Meal