2022-12-09
呢幾年阿根廷扒房熱潮都黎到香港 比起美國扒房價格親民得黎份量亦都特別大🇦🇷今次我就試左新開冇耐既𝖢𝖺𝗋𝗇𝖾𝗌 位於上環比較唔顯眼既商業區所以都好易走甩眼 𝗅𝗎𝗇𝖼𝗁 𝗌𝖾𝗍 都有好多選擇 除左牛扒仲有意粉等等𓇬 𝘼𝙍𝙂𝙀𝙉𝙏𝙄𝙉𝙄𝘼𝙉 𝙇𝙐𝙉𝘾𝙃 𝙎𝙀𝙏 - 𝙍𝙞𝙗𝙚𝙮𝙚 ($238)𓇬 𝙇𝙐𝙉𝘾𝙃 𝙎𝙋𝙀𝘾𝙄𝘼𝙇 𝙎𝙆𝙄𝙍𝙏 𝙇𝙐𝙉𝘾𝙃 𝙎𝙀𝙏 ($288)𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿𝘀: 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗖𝗲𝘃𝗶𝗰𝗵𝗲 + 𝗕𝘂𝗿𝗿𝗮𝘁𝗮 前菜我地揀左d 比較開胃既 Seafood ceviche 個sauce base 酸酸甜甜既南美檸汁而且有大量蝦同帶子仔Burrata 味道不算重但值得一讚既係番茄仔好甜 ! mix 埋黎食好好食! 𝗠𝗮𝗶𝗻: 𝟭𝟬𝟬𝘇 𝗥𝗶𝗯𝗲𝘆𝗲 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 + 𝗦𝗸𝗶𝗿𝘁 Ribeye 都係我至愛 夠重油香 ❤️ 而skirt 其實係偷腹膜橫肌牛扒 比較少油脂所以食落係比較帶有嚼勁 兩款我地都叫左medium rare 同叫左廚師幫我地pre cut 埋 佢地仲有款由橄欖油、香草、蒜頭等調製既青醬 非常建議大家配搭一齊食 ! 𝗦𝗶𝗱𝗲: 𝗦𝗸𝗶𝗻𝗻𝘆 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 +
𝗅𝗎𝗇𝖼𝗁 𝗌𝖾𝗍 都有好多選擇 除左牛扒仲有意粉等等
𝗦𝗶𝗱𝗲: 𝗦𝗸𝗶𝗻𝗻𝘆 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 + 𝗦𝗮𝘂𝘁𝗲𝗲𝗱 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺𝘀
配菜都一點不馬虎 ! skinny fries 香脆可口 亦都叫左個炒蘑菇中和食肉既油膩感
加左香草做seasoning 又香又好食 !