2016-06-17 443 views
今日有兩位朋友入黎搵我食飯 友人話未食過老點想試下 就帶佢地去啦!我自己間中就會黎,感覺幾好,又坐得舒服!本身都無諗過上黎寫食評 (所以無影齊相)因為剛開張的時候我已經寫過 而且果時服務態度同食物都ok今日係木瓜湯-除左有d油 整體都幾好 多料蝦餃蝦腸-d蝦都好鮮好彈牙 最好味呢兩樣蟲草花雞木筒飯-普通野鴨胸糯米雞-我覺得傳統既好食d燒賣-友人兩個食 無食到無意見但今日發生了一段小插曲令我不太愉快話說我地點了鮮蝦腸粉 上枱時 只望到腸粉內有d類似青瓜絲鋪面咁 友人就話等我試下啦 可能蝦在入面呢因為呢到有d點心都比較特別 ,友人咬開了發現完全見唔到蝦 咁我就問一問侍應啦(兩個後生女)一睇就話上好錯枱 遠處有個穿便服帶眼鏡女人(應該負責人)一邊行過黎 一邊話 :上錯枱?但食左?咁食左就要要架啦喎!跟手拎起我地張單話:我幫你地取消左個蝦腸啦。友人話:但我想要蝦腸!女人話:咁呢碟野都要計返落你地張單!我即刻出聲:係你地上錯 點解要我地要左佢?女人:因為你食左一舊我:唔試過點知入面有無蝦?女人:呢碟野無蝦架 點會有蝦呀?我:咁我唔係係到做 我點知有無呀?佢先不服氣話 :咁我幫你取消啦我真係覺得有
今日有兩位朋友入黎搵我食飯 友人話未食過老點

本身都無諗過上黎寫食評 (所以無影齊相)
因為剛開張的時候我已經寫過 而且果時服務態度同食物都ok

今日係木瓜湯-除左有d油 整體都幾好 多料
蝦餃蝦腸-d蝦都好鮮好彈牙 最好味呢兩樣
蟲草花雞木筒飯-普通野
鴨胸糯米雞-我覺得傳統既好食d
燒賣-友人兩個食 無食到無意見

但今日發生了一段小插曲令我不太愉快

友人話:但我想要蝦腸!
女人話:咁呢碟野都要計返落你地張單!
我即刻出聲:係你地上錯 點解要我地要左佢?
女人:因為你食左一舊
我:唔試過點知入面有無蝦?
女人:呢碟野無蝦架 點會有蝦呀?
我:咁我唔係係到做 我點知有無呀?
佢先不服氣話 :咁我幫你取消啦

我真係覺得有點奇怪 好似大條道理講到我地錯晒咁!

經過呢件事我諗我唔會再去

始終元朗愈來愈多點心店 我會去間服務態度正常囉

講真我要求都唔高 服務態度唔洗好好 正常就得架啦!
2016-06-15
$106 (Dinner)