2018-02-17 1090 views
係中上環搵野食真係唔係咁易,要搵到平靚正既餐廳就更加難。偶然行過呢間western restaurant就令我喜出望外。今次尼到係食下午茶既。全間餐廳既牆上面都貼左好唔同特色既牆紙,好有情調,適合情侶同一家人尼呢到食野。 食物既價錢非常相宜,四五十蚊一個意粉或飯,係附近係好難搵到既。我地就叫左一個白咖哩豬扒飯同埋蒜香牛油雞翼拉麵,加多少少錢就可以跟埋湯同蒜蓉包。湯同蒜蓉包冇咩特別,算係不過不失。白咖哩豬扒飯一尼到就聞到好香既咖哩味! 豬扒炸得好脆,食落好野味! 白咖哩唔會太辣,甜甜地,咸咸地,岩哂我呢d唔食得太辣既人。蒜香牛油雞翼拉麵就要分開兩樣尼講。蒜香牛油雞翼烤得好香,非常推介!不過拉麵就麻麻地,同自己屋企煮既差不多,有d失望,湯底都冇咩特別。下次再尼試過午餐同晚餐啦!

今次尼到係食下午茶既。
湯同蒜蓉包冇咩特別,算係不過不失。

白咖哩唔會太辣,甜甜地,咸咸地,岩哂我呢d唔食得太辣既人。

下次再尼試過午餐同晚餐啦!