2010-06-07
某日係附近搵野食,當時已經係下午茶時間,連續幾間舖頭都無做下午茶關哂門,咁啱見到個廣告大大隻寫住「下午茶」三個字,懶得諗既我地就決定不如求其就呢間啦。上到去原來係酒吧黎既,見都幾多人係度食緊tea,服務生安排左我地坐梳化位,非常舒服~ 又有電視睇,下午茶想搵個舒適既地方hea下呢度啱哂。不過佢後面原來係吸煙區,好彩店員安排左我地坐最前面同吸煙區有一段大距離姐。下午茶都有八至十款選擇,不過大部分都係D熱氣,辣,感覺較乾既食物。由於我地幾肚餓下,所以就決定叫個飯食。最後我地叫左一個西班牙海鮮炒飯,另外加一個芝士火腿飛碟。佢跟餐有野飲,除左奶茶咖啡仲有D特飲選擇添,不過有D就咁睇個名都唔係好知係咩,最後揀左個最正常既PEACH TEA。原本仲叫左杯荔枝特飲架,不過佢話無哂,咁就叫返熱咖啡算啦。PEACH TEA黎到幾好飲喎,我開頭仲諗住佢一定係HEA HEA出品,點知唔係,幾香桃味,甜甜地,夏天飲好舒服。熱咖啡就差D啦,好淡下,奶味過重,無咩咖啡香......開頭叫呢個炒飯就係諗住佢正常D無咁熱氣,點知黎到勁香咖哩味,都係辣既! 不過佢個隻咖哩味勁似合味道杯麵個隻味,哈哈,咖哩味太重,掩蓋左
開頭叫呢個炒飯就係諗住佢正常D無咁熱氣,點知黎到勁香咖哩味,都係辣既! 不過佢個隻咖哩味勁似合味道杯麵個隻味,哈哈,咖哩味太重,掩蓋左其他味道! 唔覺有咩海鮮,見到好多腸仔,不過個飯炒得幾乾身,唔難食既。
反而芝士火腿飛碟幾好食喎,焗到好香口,食落脆卜卜,不過就真係好熱氣囉。芝士幾多,不過唔係好夠香,但D芝士溶哂食落去都幾正~~~ 要襯熱食呀!
食物唔算好差,環境幾好喎~ 係一個坐得幾舒服既地方,因為佢既環境,都可以再黎呀。