2023-05-16 495 views
去尖東附近,對附近有什麼餐廳完全沒有概念。原本打算去老麥,幸好在旁邊看到這茶餐廳的下午茶餐牌。 看到$28 炸雞脾 我就入左去lu。😆點餐要 QR code 自行落單 😥隔離枱有個男食客找職員R水吹問有咩好食,個職員都只係答左幾句就叫佢自行 QR code 落單。無晒以前舊式茶餐廳的人情味lu。*不過其實喺尖沙咀一向都無* 😅落單前看到餐牌寫加$12 可以有餐蛋公仔麵!正好肚餓就一起點了。QR code 自行落單有到好,睇到晒有咩嘢飲揀,在杏霜 & 檸蜜 之間爭扎了一下 😆最後點了檸蜜。 餐蛋公仔麵 & 檸蜜好快就上枱了。餐肉厚厚的有質感,只可惜那個蛋黃在上枱時就想要是破的了 😥不能親手篤開個蛋黃…… 感覺唔夠爽(? 😅炸雞脾口感有點硬,但好好食 🥰埋單$40 好抵! 👍

點餐要 QR code 自行落單 😥
無晒以前舊式茶餐廳的人情味lu。
*不過其實喺尖沙咀一向都無* 😅

落單前看到餐牌寫加$12 可以有餐蛋公仔麵!
正好肚餓就一起點了。
最後點了檸蜜。

叫下午茶後加$12 餐蛋公仔麵

餐蛋公仔麵 & 檸蜜好快就上枱了。
餐肉厚厚的有質感,只可惜那個蛋黃在上枱時就想要是破的了 😥
不能親手篤開個蛋黃…… 感覺唔夠爽(? 😅

下午茶炸雞脾 (連熱飲)

炸雞脾口感有點硬,但好好食 🥰

埋單$40 好抵! 👍
2023-05-15
$40 (Tea)
叫下午茶後加$12 餐蛋公仔麵
下午茶炸雞脾 (連熱飲)
  • 下午茶炸雞脾