2019-01-10
天氣轉涼 令到我心思思打邊爐 即日就捉了男朋友陪我去「烚下烚下」今次選擇了養生殿 我地大概八點半座 可能是因為平日的原因 無需等候太耐便安排入座👍🏻我們選擇了麻辣鍋+酸菜白肉鍋 可以免費追加鴨血或者白肉 我和男朋友極喜歡鴨血!處理得爽滑 幾乎有彈牙的口感😮鍋底配菜亦不少 所以我們沒有叫太多餸~牛是火鍋必備!要了一碟極上雪花肥牛 油脂分佈完美 薄薄一片牛味頗濃 好好味🙈另外朋友推介這裏的炸午餐肉 上枱時我呆了 打邊爐從未食過咁厚的午餐肉!炸到香脆可口 吃上癮!除了午餐肉 另一樣炸野響鈴又出色 無油溢味 輕輕沾上麻辣湯汁 滿足味蕾👍🏻👍🏻😋另外點的黑松露蝦丸 黑松露的味道特出 配酸菜鍋有另一番滋味 食完半份想追加😹另外值得一讚的是 叫酒全部付上冰桶 酒由頭凍到尾 火鍋配酒 一流👍🏻