2020-09-19 1408 views
第一次去呢間餐廳食飯,係同朋友無意中走咗入去,我本身非常之鍾意食菜肉雲吞,就叫咗一碗嚟試,食過之後,驚為天人,每次經過附近都會走去食一碗。呢度個菜肉雲吞皮薄饀靚,餡料菜同肉嘅比例相當出色,調味亦啱啱好,唔覺得有味精。湯底亦都係極力推介,我唔知道佢湯底用咗乜嘢材料,但係青得來有味,我每次都成碗湯飲到一滴不漏,連生菜同配料韮王都一條不留。價錢亦一啲都唔貴,下午茶更加抵。不過今次去食,唔知抽起邊條筋,想試吓佢個沙薑雞,平心而論,味道其實都唔錯,雖然雞肉唔算太嫩滑,但係同個菜肉雲吞相比,就差天共地,下次都係唔好口痕,寧願食多碗菜肉雲吞。

價錢亦一啲都唔貴,下午茶更加抵。