2020-12-07
閨蜜帶咗我嚟呢間新開嘅火鍋店,因為有七折😆。用QR code落單,除咗有傳統湯底、麻辣湯底外;更有不少養生鍋,我哋點咗滋補椰子雞鍋$168,包半隻雞。店員介紹先食雞,然後飲湯,之後他們會為我哋加上湯,先開始打邊爐,雞肉新鮮嫩滑,清香嘅椰子配上雞湯,十分滋補潤喉。我哋兩個都鍾意食魚,點咗龍躉片$168、脆骨腩$88、仲有冰菜$48;份量都幾大,食材亦新鮮。龍躉魚肉肉質彈牙,每一口都充滿濃濃嘅骨膠原,我哋兩個食得好開心😄。冰菜嘅口感係脆卜卜嘅,幾得意。帶點中國風嘅裝修,用屏風間住每張枱,讓客人有點私人度;無論環境、餐具都給人一種乾淨感覺。親切嘅店員,仲送咗個鮮果盤俾我哋食。食咗咁多嘢,折咗每人約$250 ,呢餐很滿意🥰。