2024-04-22
超級無語非繁忙時間去食,出面咁飛個電視冇顯示,收銀有3個人收兩組客人錢,同門口個收銀講我一位之後佢望都冇望我一眼就話去入面啦,0人帶位。然後我入去自己揀位坐低,本身個位冇menu,我舉手問佢地攞,第一個waiter經過,我咩都未講就話‘你等陣呀’,我等左陣啦,最後係自己去隔離檯攞menu。食開都知道佢地要用qr code 點餐,我睇menu都睇左一段時間,跟著我舉手問佢地攞,另外一個waiter 過嚟,聽到之後走開左,等左好耐,隔離檯遲過我入去嘅婆婆都已經收到,我都冇收到依家唔係繁忙時間…🙄我舉第三次手,有人見到 0人回應,我太嬲出咗去收銀搵店長,然後個店長話個幾位同事係新嚟 然後我就算走左。講真香港服務質素再地道都唔係咁樣啊,新嚟嘅員工唔係應該培訓好先出嚟serve客咩?同埋客人舉手回應難道唔係基本待客之道咩,唔洗培訓都應該識啦?利申真係第一次做依啲當面投訴嘅嘢,可想而知我對於佢地嘅服務態度有幾不滿
依家唔係繁忙時間…🙄
?