2021-07-31 180 views
紅燒肉有七大舊肉,最恐怖七舊肉裏面五舊係超肥嘅,肥嘅比例可以係80至90%,粉紅色嘅醬汁完全同餐牌嘅炆紅燒肉嘅感覺係兩回事。這個醬汁是杰踢踢的,這個紅燒肉完全係未夠火喉,瘦肉部份完全咬唔開,感覺似湯渣,汁只係係外層包裹住,瘦肉完全係白色沒有味道。我們三個人每人吃一件,剩餘最後四件,每一舊都係超肥,跟住一邊食一邊叫侍應生通知佢實在太難食,他主動叫經理,叫我們向他反映。我反映給他叫他自己看看這是紅燒肉嗎?每一件肥肉超過五cm,瘦肉只是最頂的部份,最後一件留給他自己看,十分之九全部係肥肉包括我哋碗中的其餘三舊,向他反映,他只說會同廚房傾傾,多謝我們俾意見。試問$98一碟餸我們碗中的三舊加碟的一舊,根本超肥吃不了,這個經理連取消這碟餸的表示也沒有,你拎走我一夠大豬肉,也值$14啦,還有加一。還未計我們碗中的三大件肉,所以這個經理根本一啲唔識處理客人投訴,基本待客之道都冇,我直情同佢講我會喺OpenRice發表意見㗎,最少都賠償我相同價值嘅糖水/甜品,因為我真係真金白銀找數㗎。
外婆紅燒肉