2008-11-04
之前女朋友話想去試呢間餐廳 結果前晚終於試o左夜晚九點度去到 去到都幾多人 要等位 呢個都唔係問題 問題係個waitress問完我o地幾位姓咩 但之後又唔係mark低俾飛我o地 果刻都幾尷尬 -_-不過 等o左都唔係太耐就有位 可能都算夜啦一入去即刻點個鎮店之寶 點之個waiter話賣晒好! 唔緊要! 點過第二個!之後阿waiter哥哥又話所有雞扒賣晒 ...... 由於佢一句雞扒賣晒 好多o野我o地都唔洗點 好無奈正想叫第二樣o野之際 廚房又同個waiter講雞扒有番 個waiter話收到之後但又冇同我o地講番 搞到我o地究竟係有定冇 -_-結果成晚叫o左七樣o野1.青瓜沙律overall都幾好食 d料好甜 個麻醬好正! 聽阿經理講個醬係日本空運到港所以食呢個salad唔好可以將d醬倒落個salad到攬埋食 要點o黎食2.鹽燒雞扒肉質唔算太好 但個皮好脆! 好似燒肉皮咁! 但鹹o左少少 不過真係唔錯!3.蕃茄辛辣烏東加兩隻餃子 溏心蛋辣味同蕃茄味配合得唔錯 d辣係個喉嚨辣起o黎 令你成日都好想咳出o黎 但又唔係話係太辣隻餃子d料算幾好 溏心蛋質感都唔錯!4.燒雞皮都係果句 好似燒肉皮
之前女朋友話想去試呢間餐廳 結果前晚終於試o左
不過 等o左都唔係太耐就有位 可能都算夜啦
一入去即刻點個鎮店之寶 點之個waiter話賣晒
好! 唔緊要! 點過第二個!
之後阿waiter哥哥又話所有雞扒賣晒 ......
由於佢一句雞扒賣晒 好多o野我o地都唔洗點 好無奈
結果成晚叫o左七樣o野

1.青瓜沙律

2.鹽燒雞扒

3.蕃茄辛辣烏東加兩隻餃子 溏心蛋
隻餃子d料算幾好 溏心蛋質感都唔錯!

4.燒雞皮
都係果句 好似燒肉皮! 由於即叫即整 所以好脆! 味道都好夠!

5.燒豬肉年糕
兩種唔同ge質地ge o野mix埋好得意 脆脆ge皮入面係軟淋淋ge年糕 唔識形容 XD

6.炸雞軟骨
冇咩特別 唯一可讚係唔太重粉 幾好

7.燒多春魚
都係冇咩特別 仲唔係咁夠味
個芝麻醬好好味! :)
只係得個皮係可取 其他一般
燒豬肉年糕! 都可以試下! 好得意ge口感!
燒雞皮! 一定要試一次! 哈哈!
$80 (Dinner)
個芝麻醬好好味! :)
燒雞皮! 一定要試一次! 哈哈!
  • 燒雞皮