2019-12-29 319 views
咁岩出新蒲崗做野 做完野見肚餓就隨意在附近搵左間車仔麵來食 無刻意做功課 就出事啦因為只係想填下肚 見佢tea time 2餸車仔麵連野飲$32 就畫左秘製鳳爪蘿蔔粗麵 要秘製汁(辣)飲熱檸水要左秘製鳳爪都唔洗額外加$1 跟茶餐價幾好weekend tea time無咩客 極速上菜 但就係快過龍 造成缺陷雖然張點菜單 粗麵係寫成「粗麵餅」但都唔好係咁易煮下就成餅裝碗送俾個客食啊 d麵都無咩點散開 痴埋哂 我用左幾分鐘先用筷子整散 但有d麵條煮到痴埋哂一齊 仲唔唔太熟 好硬 浸耐d都浸唔淋⋯車仔麵店 連最基本既麵底都做唔好 超失敗⋯不過 車仔麵靈魂之處既醬汁 倒係唔錯 個秘製辣汁 辣中帶甜 而且唔算好辣 幾好食 個秘製鳳爪都係用li個醬汁熬煮 夠哂入味蘿蔔都煮得好淋甜 仲俾成4大舊 算係咁但個麵底真係太差勁 勁扣分 後來同個在附近返工個frd講起 佢話佢同d同事都唔食li間 話好伏 新蒲崗仲有大把其他好野食 下次真係要好好做定功課先得 唔好成日以身試伏

要左秘製鳳爪都唔洗額外加$1 跟茶餐價幾好
秘製鳳爪蘿白粗麵加秘製辣汁

蘿蔔都煮得好淋甜 仲俾成4大舊 算係咁

$32 (Tea)