2023-01-15
同個friend攞完嘢,食完飯😋,係時候買外賣返屋企俾老婆仔女食😅。佢介紹咗我一間係附近平時自己叫開外賣嘅餐廳,餐廳對面就有㗎🚍巴士返我屋企,10分鐘都唔洗。咁正😍?!返到屋企啲嘢食仲熱辣辣喎🔥。一於去試下先🥰。餐廳雖然屬於長方形格局,但裝修簡潔明亮💡,乾淨企理🤗,令人感覺十分舒適🥰。餐廳可以堂食,但坐位唔多,所以雖然面積細,但坐係度就完全感覺唔到壓逼感😊。雖然店舖細細,但餐廳Menu📔選擇都算幾豐富,最後我揀咗2️⃣款主食和2️⃣款小食外賣。煙三文魚蜆肉雜菜意粉 $68煙三文魚🐟及蜆肉的份量都唔小,除咗雜菜🥦🍆外,仲加咗蟹子連同意粉🍝一齊炒,令每條意粉都掛滿所有配料,食落更加惹味😋,口感更加豐富🥰。黑松露忌廉汁雜菜魚柳炒意粉 $75魚柳🐟外層煎得香口,肉質嫩滑。意粉🍝煮得剛剛好,有啖啖黑松露忌廉味,醬汁不會太多,意粉相對乾身所以充滿口感😋。招牌生炸雞髀(小辣) $35🍗外層炸得非常香口,但內層肉依然保持鮮嫩,外層舖滿了辣粉🧂,一齊食,非常香辣🔥惹味。羅宋湯配蒜蓉包 $28蒜蓉包🍞有香草牛油🧈香味,多士外面烤得微脆,不會太乾身。羅宋湯🍲配菜豐富,酸及甜的味道調配得剛剛好,非常好味😋。熱
煙三文魚蜆肉雜菜意粉 $68
黑松露忌廉汁雜菜魚柳炒意粉 $75
招牌生炸雞髀(小辣) $35
羅宋湯配蒜蓉包 $28
熱朱古力 (加配價$10)
熱辣辣的朱古力奶🍫,就是沒法抗拒的味道☺️。
凍青檸梳打 (加配價$15)
清新冰涼,是配合炸雞髀🍗的絕佳組合食物😋。
總括而言,食物價錢合理,質數亦好。尤其欣賞所有食物都唔油膩,即使炸物也很乾身沒有太多油,感覺比較健康🤣。餐廳食物款式多,老婆話下次再經過的話,佢想試下餐廳嘅牛角包🥐系列。引用餐廳門口一句說話“等你很久了”,我會話“不用等很久,我很快回頭”🫶。