先前到大圍田心村探朋友時👯經過見到有間外牆有貓貓畫的咖啡店😺試過佢地杯奶啡好似唔錯☕️閒聊兩句知道佢哋會唔做會搬去第二度,咁一路留意佢哋社交平台發現原來搬咗去北角幸福大樓❤️先兩日終於同朋友過海去試吓啦👯鋪頭喺北角錦屏街暗斜位置,門面綴着貓晝裝飾,中空大玻璃窗,店內有大小板凳小木枱,簡單濶落。門口有幅打卡牆,可以帶同愛竉🐶🐩🐕在門外用餐位打卡玩樂。由於我早啡喝了才過來,於是點了一杯有分層色彩的#抺茶士多啤梨牛奶 🥛 入口先是濃香而滑的抺茶味,弄弄小匙點起一點點士多啤梨的果肉,不甜不漏👍#焙茶巴斯克 口感軟滑 茶味香濃 🍵#開心果芝士🧀蛋糕 滿滿開心果粒粒脆 , 芝士蛋糕軟滑還有薄脆餅底🫓#無花果曲奇 這個真是相貌平平無奇 內層重重驚喜 先有曲奇餅🍪內有杏仁中心有無花果乾,無花果果子是最後的口感❤️由於份量十足,和朋友吃完這三件餅肚子已經滿滿了,一起帶著幸福的感覺回家去了👋

先兩日終於同朋友過海去試吓啦👯鋪頭喺北角錦屏街

#焙茶巴斯克 口感軟滑 茶味香濃 🍵
#開心果芝士🧀蛋糕 滿滿開心果粒粒脆 ,
芝士蛋糕軟滑還有薄脆餅底🫓
#無花果曲奇 這個真是相貌平平無奇 內層重重驚喜