2024-10-15 239 views
今日下午好熱,所以食完嘢就去甜品莊叫咗兩款( 大約已經一年冇幫襯)。 在這一間傳說中號稱『屋苑中的隱世甜品屋』 叫咗火焰雪山同埋燉鮮奶白。 先享受燉奶, 在聞香的過情的確唔錯, 香味非常誘人於是狠狠的吃了一口, 有些失望因為濃度不足 ,有香味但係口感就唔夠 density 濃度, 有些美中不足。 職員很驕傲地告訴我甜品即叫即做,所以對大約十分鐘才來的火焰雪山好有期望。 職員仲問我使唔使影相因為每一次上菜一定會熄燈給客人 拍攝, 我話唔使喇因為幫襯咗好多次已經 拍咗好多次喇, 急不及待的也就嘗試幾啖。 感覺上 食材 真係差唔多但係總覺得唔夠調和覺得成個 body 冇以前咁融洽,就好似一本漫畫書「 神之水滴 」講的 沒有 wedding 的感覺。 可能換咗大廚吧 , 希望他們能精益求精進步, 挽回昔日光輝吧。 我真心地如此期望著
, 希望他們能精益求精進步, 挽回昔日光輝吧。
我真心地如此期望著
Delivery