2021-12-08 555 views
間店門口寫全條流心芝士味$65,半條$40。上面仲大大隻字寫「每盒減$10」。入到去要半條芝士,個男店員含糊地問我要唔要多半條/另一隻味可以減$15。我話唔洗,點知佢攞件已經係人地舖頭「半條」size嘅蛋糕再切一半,仲要「唔係中間切」,跟著快快手俾咗細件啲嘅我,仲話買半條冇得減$10,收咗$40。俾完錢覺得唔對路,覺得冇減$10,又俾唔等同一半size嘅我,感覺俾人呃咗!返去問佢,佢話買一盒等於買一條,買半條唔係買一盒冇得減$10。問題係,出面張紙話每盒減$10,冇寫一條定半條。如果我買你所謂嘅「半條」冇得減,你又點解問我買唔買多一半減多啲減$15?切嘅時候又唔係中間切?!同佢對質嘅時間,有位長者又係唔明點計。最後佢話退錢俾我。我覺得要老實做生意,唔好用文字取巧呃人!大家小心呢間舖!之後去隔離轉角另一間舖買,人哋$40係賣緊佢俾嘅double size! 同佢提起頭先遭遇,間店都認同唔可以唔老實銷售!以上絕冇虛言,否則天打雷劈!

同佢對質嘅時間,有位長者又係唔明點計。最後佢話退錢俾我。

以上絕冇虛言,否則天打雷劈!
2021-12-07
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)