2018-11-28 81 views
係荃灣食完個正餐,緊係唔少得個正GE甜品啦。咁岩黎到荃灣,咁緊係要會一會呢間出名厚pancake GE小店啦=]成間店都好較細,大約得20人左右GE座位,所以等位都需要D時間。焦糖蘋果厚pancake配楓糖漿&雲呢拿雪糕整份甜品都係中規中距。先講雲呢拿雪糕,其實都普通一球雪糕,雖然我唔太食得出係咩牌子,不過肯定唔係D比較貴價少少GE牌子,是關佢GE奶味好輕,質地亦比較近向雪芭。至於厚pancake,小分覺得不過不失,始終唔overcook GE話都唔會差我去邊,不過無咩驚喜,無果種震下震下GE感覺,質地上都比較厚實DD,如果再輕身返少少就GOOD FIT 啦特濃朱古力雖然個pancake一般般,但反而杯朱古力幾唔錯。佢成杯杯朱古力都唔係普通用粉沖果d,確實有好濃好香ge朱古力味,再加上綿花糖,成杯朱古力比較厚身,有一種好美式的感覺。本身其實無諗過叫杯朱古力,但奈何店舖最低消費為一人一甜哈或野飲,逼於無奈唯有叫杯野食啦,但最後估唔到係妹仔大過主人婆,飲品好過厚pancake。價錢上其實都比較偏貴,加上甜品質素都係普通貨色,所以下次都未必會再黎LU~~~

焦糖蘋果厚pancake配楓糖漿&雲呢拿雪糕
焦糖蘋果厚pancake配楓糖漿&雲呢拿雪糕

2018-11-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)