2018-08-22 104 views
近排呢間無麵不歡好似好hit咁,晚晚都排哂長龍,所以決定排埋一份睇下係咪真係咁值得食。🍜·叫咗佢地最出名嘅柳州螺螄粉($48)同宜賓燃麵($38),同埋一份麻辣手撕雞($28)。首先要講嘅係佢地嘅麵真係好大碗😂食咗半碗已經好飽!先講下螺螄粉,滿心期待希望可以食到又酸又臭嘅螺螄粉,但結果都幾失望🙍🏻,湯底酸酸地但唔香唔濃;螺螄肉好少好少好少...;如果當佢係一碗普通嘅米線食都唔錯嘅😕。·相反佢地嘅宜賓燃麵好有驚喜😍,燃麵用嘅係蛋麵,滑得嚟充滿蛋香,撈埋佢地嘅汁同肉碎一齊食係幾正😆。佢嘅份量同螺螄粉一樣都係好多,細食嘅人一碗麵加一個小食share食都好夠飽。·至於麻辣手撕雞就無乜特別,同其他地方嘅手撕雞差唔多(覺得厚興x記略勝一籌),不過雞肉稍嚡,勝在性價比高😚!
柳州螺螄粉
宜賓燃麵
麻辣手撕雞
2018-08-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
宜賓燃麵
麻辣手撕雞