2007-10-07 2 views
又係食大閘蟹的時候,男朋友睇完雜誌已經話要去食今次我地食呢個係$550的二人餐。頭盤有個薺菜xx卷同糖醋小排骨。兩個都係上海的小食,味道唔錯,esp後者酸味剛剛好,做冷的頭盤,唔錯~之後就係我地既大閘蟹。一共有4隻,因為落左d葉去整,好香。蟹的質素都算係咁啦,但又唔係特別好囉~ 4隻裡面,係一隻真係比較正既。食完之後有龍井河蝦,簡單但好味,尤其有d醋吊一吊味。再黎個雲吞雞。可惜是一人一碗,如果係細細個鍋,感覺會更好。味道唔錯,一人有一隻雞翼,兩個雲吞同兩條菜。接住仲有蟹粉小籠包。蟹粉的感覺不太重,不過個包的汁本身做得好,好多汁,皮薄又唔容易穿。我地見個set冇飯,就叫左一客生煎包($5/個,一客有5個)。據0係上海住過一排,日日食生煎包的男朋友所講,呢家的生煎包都算唔錯。不過我地都有理由相信,d包應該係番叮,因為有dd"林"左。最後有酒釀丸子。嘩,佢「杰」到不得了,落粉唔洗咁重手嘛。味道都可以啦,不過桂花味唔夠。總括而言,食物的味道都係above average,只係又唔算得上好驚喜。
又係食大閘蟹的時候,男朋友睇完雜誌已經話要去食

今次我地食呢個係$550的二人餐。

食完之後有龍井河蝦,簡單但好味,尤其有d醋吊一吊味。