2021-10-29
之前喺會展做完野,行去灣仔站途中食過一間叫做軒尼詩冰廳,佢啲小菜幾好味,於是今日又走去試下佢嘅午餐,睇下質素如何。一去到就咁啱有位,唔使等就入得,侍應安排我地坐喺一張四人枱,中間有隔板間住,咁就可以坐到兩枱客而又唔會有搭枱嘅感覺了!先講環境,典型茶記格局,唔會有多餘空間,因為有嘅話已經俾店員用埋嚟做生意。午飯時間人滿為患,室內談話、喧鬧聲此起彼落,同朋友同事食飯你預左要大大聲咁講野,否則就會俾人cum哂你啲聲架喇!食物方面,筆者嗌左佢當日喺電視機投影出嚟嘅午餐精選之一:黑椒汁薄牛扒漢堡扒飯($58),配熱好立克一杯,味道唔錯,就係份量少左啲,比正常份量略少,所以性價比嚟講唔算高。服務方面,侍應們個個都係後生仔,做事靈活爽手,典型荼記面貌。總括嚟講,不過不失嘅一間茶記水平。
總括嚟講,不過不失嘅一間茶記水平。
黑椒汁薄牛扒漢堡扒飯