2022-09-22 446 views
🏠維港灣餃子坊 呢間餃子店係一位元朗地頭蛇推介比我的😆 入到舖頭見到有位姐姐馬不停蹄咁包餃子就知道呢度真材實料自己包👏🏻👏🏻  🥟雙拼煎餃 $58 (京蔥牛肉餃 拼 黑松露鮮肉餃) 煎餃餃子皮超薄,煎得香脆!但係餃子餡就比較失色😶‍🌫️ 京蔥牛肉餃完全無汁,而且無咩京蔥味,好似一隻好乾嘅牛肉餃... 而黑松露鮮肉餃就好啲~ 食得出有黑松露嘅味,而且都幾香😋 🥟韭菜鮮肉餃湯菠菜麵 $42 我係一個食餃子一定要有一種餃係韭菜餃嘅人🤣所以湯餃叫左韭菜餃~ emm都算係幾普通嘅韭菜餃,所以我都已經對佢無咩印象,不過係唔差嘅,只係自己太喜歡食韭菜餃所以有包開,食慣左自家製的味道🤣 🍡香芋地瓜丸 $18 炸得香脆!不過呢個好難講味道,因為佢就係一般係放題舖頭嗌果啲香芋丸嘅味,但果日見到就好想叫,一樣咁好食😍👏🏻 🥛豆漿 $10 豆漿愛好者表示:有飲開呢個牌就知佢咩味😜
🏠維港灣餃子坊

🥟雙拼煎餃 $58
(京蔥牛肉餃 拼 黑松露鮮肉餃)
煎餃餃子皮超薄,煎得香脆!但係餃子餡就比較失色😶‍🌫️
而黑松露鮮肉餃就好啲~ 食得出有黑松露嘅味,而且都幾香😋
雙拼煎餃 (京蔥牛肉餃 拼 黑松露鮮肉餃)
黑松露鮮肉餃

🥟韭菜鮮肉餃湯菠菜麵 $42