2012-11-08
突然想食泰國野,所以相約兩位姊妹一齊去呢間度試下初初驚晚飯會好多人,其實都唔係,我去到7點幾,唔洗等位就直接有位坐原來大家都係第一次黎所以胡亂點一通,我地最後共點了4款食物椰青海鮮焗飯、麵包咖哩雞同埋炭燒豬頸肉紙卷椰青海鮮焗飯、麵包咖哩雞都話要等25分鐘我地冇理到照叫,發現其實都好快就到先講講個麵包咖哩雞,D麵包整到成隻雞咁拎上黎,好得意的賣相店員都好細心問我地要唔要先影相先再幫我地開封我地當然會先影相LA XD影完一大輪,店員幫我地拎入廚房切開隻雞,切到好似片皮鴨咁XD麵包係好脆口,好似食緊脆的薄PIZZA咁樣原本麵包底下的器皿內就有咖哩同埋雞肉其實個咖哩好一般,同埋D雞肉都有D OVER咗的感覺,有D難咬不過因為個賣相唔錯同個麵包真係好食,咁都算OK GE椰青海鮮焗飯,其實同我想像中有D出入椰香味淡,多吃幾口才開始有椰香味最後姊妹們要撈咖哩汁食飯中的海鮮就冇咩特別至於個炭燒豬肉紙卷,有兩個汁比你揀睇你自己想點邊樣一個係甜酸的,另一個都係甜酸,不過再加少少辣賣相、味道都唔錯,係口感唔夠豐富但係個紙卷有肉有菜,加埋個汁好醒胃食完呢3款後發現好似唔係好夠食就多點一道菠蘿雞粒炒飯呢個好快就
原來大家都係第一次黎
所以胡亂點一通,我地最後共點了4款食物
椰青海鮮焗飯、麵包咖哩雞同埋炭燒豬頸肉紙卷
椰青海鮮焗飯、麵包咖哩雞都話要等25分鐘
我地冇理到照叫,發現其實都好快就到 先講講個麵包咖哩雞,D麵包整到成隻雞咁拎上黎,好得意的賣相
店員都好細心問我地要唔要先影相先再幫我地開封
我地當然會先影相LA XD 影完一大輪,店員幫我地拎入廚房切開隻雞,切到好似片皮鴨咁XD
麵包係好脆口,好似食緊脆的薄PIZZA咁樣
原本麵包底下的器皿內就有咖哩同埋雞肉
不過因為個賣相唔錯同個麵包真係好食,咁都算OK GE 椰青海鮮焗飯,其實同我想像中有D出入
椰香味淡,多吃幾口才開始有椰香味
最後姊妹們要撈咖哩汁食
飯中的海鮮就冇咩特別 至於個炭燒豬肉紙卷,有兩個汁比你揀睇你自己想點邊樣
一個係甜酸的,另一個都係甜酸,不過再加少少辣
賣相、味道都唔錯,係口感唔夠豐富
但係個紙卷有肉有菜,加埋個汁好醒胃 食完呢3款後發現好似唔係好夠食就多點一道菠蘿雞粒炒飯
呢個好快就送出黎比我地LA
呢個就真係好香菠蘿味,相比起椰青海鮮焗飯,呢個好食好多
味濃,而且有好多菠蘿粒,不過雞粒似乎少咗D
成個飯酸酸甜甜咁,好中意呢隻味道
成間食店D待應服務係唔錯GE,環境唔可以話係優雅
但係如果係一對情侶去會好適合
或者好似我咁三五知己邊傾計邊食飯係一個唔錯的選擇