2020-10-07
呢間餐廳係大埔都開咗好似一年左右,由於諗唔到食咩好,就決定入去喇!見到門口都有比較家庭既菜色,但今日我地都想食下扒類,因為平時屋企都少食Menu都有好多唔同類型,有咖喱、素食、肉類同埋當日Dinner Set. 通常Set會抵食D因為有湯、主食同飲品,最正係有埋甜品,所以都有D少期待懷舊紅湯紅湯最好味係濃得黎帶少少辣,真係會令個湯昇華,呢到既湯真係做到南美燒羊膝配吉列炸蝦 $128羊膝都唔係好多地方有得食,最多都係羊扒,見羊膝都幾特別所以都叫咗食下。平時我都少食羊,因為我好怕個陣羊膻味,但見身邊果個話如果頂唔順就佢食,所以加強咗我信心叫咗。 羊膝加咗黑椒汁,膻味無咁濃但口感都唔錯唔會韌,同埋比想像中大舊好多,男士食都絕對足夠澳洲穀飼T骨扒 $138嘩,見到真係O哂嘴,因為係好好好大塊,見到好似有2大片,真材真料。但唔知係咪廚師重手咗D,真係咸啊~好彩有意粉中和一下,但食肉獸見到真係會眼前一亮甜品黎啦~今日係雲尼拿雪糕,細細杯可以解解膩,總括整體都唔錯啊
懷舊紅湯
南美燒羊膝配吉列炸蝦 $128