2018-07-09 34 views
黎緊表姐結婚,今日同媽媽去尖沙咀行街街買靚衫。 中場休息時間,係美麗華商場附近搵左依間日式餐廳補充一下體力先。 -餐牌選擇都多,我地叫左好幾款食物🌟八爪魚刺身沙律🐙🥗夏日炎炎,先來一份清新沙律作餐前開胃菜。八爪魚的味道較清甜,口感煙韌。配上新鮮沙律菜及酸酸甜甜既醬汁,吃得開懷。-🌟三款時令刺身:➡️三文魚、吞拿魚、甜蝦刺身新鮮,三文魚及吞拿魚亦很厚切,細緻甘甜甜蝦肉質綿密爽甜-🌟壽司🍣1️⃣火炙左口魚裙邊左口魚一向係我既至愛,特別係經火炙後🤤放入口中、甘甜香滑既魚油緩緩滲出鬆化既魚肉,總是令人著迷-2️⃣油甘魚腩油甘魚肉厚、色澤新鮮🤤魚肉入口滑嫩 好正🤤-3️⃣帆立貝肥嘟嘟既帆立貝,十分爽甜媽媽👵🏼至愛-4️⃣韓國海膽一片片橘黃色既海膽令人涶涎海膽味夠鮮甜👍🏼-🌟串燒-1️⃣煙肉荔枝串很特別既一款串燒帶咸香不油膩既煙肉,包著又甜又多汁既荔枝兩款材料原來可以咁match-2️⃣汁燒雞肉串雞肉醃得夠味,沾著份量適中、鹹中帶甜的醬汁👍🏻味道不錯-3️⃣蒜香燒牛舌心牛舌心,口感嫩滑、爽口有嚼強卻不韌-4️⃣燒鮮雞腎喜歡雞腎的爽脆彈牙口感-食飽飽差滿電,又可以繼續血拼🤑

餐牌選擇都多,我地叫左好幾款食物
🌟八爪魚刺身沙律🐙🥗

🌟三款時令刺身
➡️三文魚、吞拿魚、甜蝦

刺身新鮮,三文魚及吞拿魚亦很厚切,細緻甘甜
甜蝦肉質綿密爽甜
🌟壽司🍣

1️⃣火炙左口魚裙邊

左口魚一向係我既至愛,特別係經火炙後🤤
放入口中、甘甜香滑既魚油緩緩滲出
鬆化既魚肉,總是令人著迷
2️⃣油甘魚腩

油甘魚肉厚、色澤新鮮🤤
魚肉入口滑嫩 好正🤤
3️⃣帆立貝

肥嘟嘟既帆立貝,十分爽甜
媽媽👵🏼至愛
4️⃣韓國海膽

一片片橘黃色既海膽令人涶涎
海膽味夠鮮甜👍🏼
🌟串燒

1️⃣煙肉荔枝串

很特別既一款串燒
帶咸香不油膩既煙肉,包著又甜又多汁既荔枝
兩款材料原來可以咁match
2️⃣汁燒雞肉串

雞肉醃得夠味,沾著份量適中、鹹中帶甜的醬汁👍🏻味道不錯
3️⃣蒜香燒牛舌心

牛舌心,口感嫩滑、爽口有嚼強卻不韌
4️⃣燒鮮雞腎
喜歡雞腎的爽脆彈牙口感
食飽飽差滿電,又可以繼續血拼🤑