2019-07-30
呢排好友忙緊一個大Project,我就多了跟佢入沙田食食食~~~沙田置富第一城的尚點位置都算方便,鐵路站行去都只係幾分鐘,裡面的座位都算舒服~~~我和好友點了二人自選套餐~~~粟米魚肚羹,魚肚唔會韌,食落咸度適中,份量比較多,可以分三、四碗~~~見到夏日優惠豆漿$20/2杯,我和好友分別點了豆漿和黑芝麻豆漿,甜道適中,飲落有淡淡的豆味,感覺不錯~~~金網生煎鍋貼,原來金網係一塊黃金色的薄塊,感覺好脆,跟它相連的鍋貼食落肉夠水份唔會乾,味道幾好~~~上海粗炒,這個炒到不太油,我和好友吃了感覺有點飽肚~~~蔥炒牛肉,這個牛肉厚薄適中,食落感覺都算夠穫氣~~~在店內發現只要做了問卷就可以獲得甜品一份,所以乘機做了~~~免費甜品係椰汁糕和桂花榚,好友初初誤會係套餐甜品= ="豆沙鍋餅,上碟時感覺幾熱吓,由於係即叫即整,個人建議趕時間的話,最好早一點叫服務預備,感覺豆沙夠蓉,食落感覺唔太甜~~~,剛剛好這店整體感覺不錯,有機會可以再光顧~~~
我和好友點了二人自選套餐~~~
上海粗炒,這個炒到不太油,我和好友吃了感覺有點飽肚~~~
蔥炒牛肉,這個牛肉厚薄適中,食落感覺都算夠穫氣~~~
免費甜品係椰汁糕和桂花榚,好友初初誤會係套餐甜品= ="
,剛剛好
這店整體感覺不錯,有機會可以再光顧~~~