2018-12-01
聽朋友介紹左好耐呢間嘢,終於都有機會一試。因為啱啱去完九州,試左當地鰻魚丼之後真係回味左好耐。咁岩舊同事相約,就一齊去試食呢間嘢,又真係唔差wor!性價比都算較高嘅舖頭。對於一個超級熱愛蒲燒鰻魚嘅人黎講,知道有間咁正嘅嘢梗係要搵機會去試一試我今次就試食左呢個鰻魚丼入面有雜菜沙律,麵豉湯,蒸水蛋同埋最重要嘅大大塊鰻魚飯呀蒸水蛋有夠滑,同埋入面都有加左蟹柳;沙律係用醋取代沙律醬,感覺健康又會消滯;麵豉湯都好大碗,同埋最緊要貼近口味唔會太鹹,所以配菜我都覺得不過不失,做得幾好最後鰻魚飯嘅燒汁我覺得係做得幾好同埋都算貼近日本口味嘅至於鰻魚我都覺得好入味,好香好好食不過有樣嘢同日本嘅鰻魚相比較都係差左少少嘅就係鰻魚入面啲骨多左啲同埋食得出,可能燜嘅手法唔同掛不過呢,呢一個餐total唔使70蚊,所以我覺得性價比真係算高!所以有機會快啲去試下啦
所以有機會快啲去試下啦
鰻魚丼