2018-06-21 1736 views
happy Friday,  完jor happy hour 就去食嘢, 諗起上次係街市見到呢間嘢! 一直冇機會食!  所以今次專登去試下! 9點左右到, 其實室內位置不過, 外面有4張左右檯.  街坊feel! 等了20分鐘左右, 終於可以入到去. 嗌了個豬骨湯底拉麵,  質量不俗!!個湯底我比較中意, 唔似平時出面那些重味精既湯底, 呢個湯底顏色清小小, 飲落去唔覺得好咸, 帶一點味! 之後個麺啦~request 帶硬小小. 麺身叫爽! 覺得唔錯!那個糖心蛋好似相一樣, 遜色小小, 不是流心 同埋淋 散. 不過總括黎講 都算不錯! 可以不加蛋!之後嗌了一個泡菜豬肉煲! 呢個煲裡面有包心菜 芽菜 豬腩肉, 泡菜 韭菜 豆腐!  不過就唔包麵食同飯, 要自己追加. 味道還可以. 那個包心菜好似日本既, 因為大大塊, 爽身,  講起那個豬腩, 其實呢個豬味道系可以的, 可能成本關係 選用了豬腩, 太多肥油. 感覺不怎麼喜歡. 之後加多一個炸雞,  炸雞都系大大粒, 但係炸得好老. 冇咩味 ,  不怎麼好食. 總括黎講, 佢既位置裝修好似街坊店,每款食物的質素較為參差,可能拉麵 較為出色!
所以今次專登去試下!
嗌了個豬骨湯底拉麵,  質量不俗!!
那個糖心蛋好似相一樣, 遜色小小, 不是流心 同埋淋 散.
不過總括黎講 都算不錯! 可以不加蛋!

之後嗌了一個泡菜豬肉煲!
之後加多一個炸雞炸雞都系大大粒, 但係炸得好老. 冇咩味 ,  不怎麼好食.

$150 (Dinner)