2019-06-24
今日難得平日唔使返工, 同老公去排三拍子牛扒,其實一早已經想食好耐,不過兩次次去排隊都食唔到因為真係太多人等啦。 今日好好彩,淨係排咗半個鐘就已經入到去坐,雖然大熱天時去等位但係我都覺得係值得嘅,因為真係好好食。佢係參考日本嘅牛扒屋形式喺出面買飛。然後就再入去食嘅。佢大部分都係200 gram或者300 gram嘅牛扒可以畀你揀,咁有三種唔同嘅選擇。我就揀咗76蚊嘅180 gram三拍子牛扒。入面嘅沙律同埋湯同飯都係任食嘅76蚊嘅價錢已經包咗唔使另外加錢同加一牛肉湯有牛肉碎好好飲食沙律同埋飲湯都已經爆咗一半。好期待佢個牛扒。因為我哋太得閒所以就喺度望下佢個食法係點。原來佢係全部煮到一成熟,然後再放落個熱力石板去等客人自己調配熟既level. 未食過咁好食嘅牛扒係76蚊嘅價錢仲要係沙律湯同埋飯都係任食,好抵食一定會再黎過。
牛肉湯有牛肉碎好好飲