2022-10-30
下午大約1點半, 等咗大約20-30分鐘就有位!我淨係坐低等麵到嘅時候, 已感受到店員好有愛❤️佢哋會同客人講岩岩炸起, 小心熱喎放低碟餸又會同你講餸名, 如此小店有好好服務! 未知食物質素都係我心目中加分!!!三餸車仔麵 - $49(油麵, 爽麵, 五香牛腩, 滷水豆腐, 鮮魷魚鬚, 滷水汁, 多湯, 多蔥, 少莞荽)我點嘅, 只係三餸咋, 滿滿都係餸, 湯底好香, 馥郁醇厚!但唔算鹹, 飲完湯底又不會好口渴👍🏻五香牛腩好入味, 有咬口, 但一定唔係靭, 咬幾下就咬斷, 幾鍾意呢個口感, 而且脂肪比例都好均勻, 幾濃牛味! 滷水豆腐, 選用炸豆腐, 吸汁能力較強!一樣好入味, 豆腐保持到幾滑🤟🏻 鮮魷魚鬚爽口彈牙新鮮冇得頂😆四餸車仔麵 - $58(出前一丁, 牛筋, 五香牛肚, 蘿蔔, 豬腩肉, 滷水汁, 走蔥, 走莞荽)朋友點, 我食哂每款餸除牛肚😂首先蘿蔔好清甜大大件又吸入左滷水汁嘅味道, 冇渣嘅好好食! 豬腩肉肥瘦比例係8: 2, 我相信係新鮮豬整?因為覺得豬膏係幾香, 入口即化! 得👍🏻牛筋滑嫩入味, 口感QQ, 唔錯! 至於, 牛肚聽朋友講好爽口大件又有牛味🤟🏻煎釀三寶 -
三餸車仔麵 - $49
四餸車仔麵 - $58
煎釀三寶 - $28
個魚肉係加咗五香粉,所以你會見到顏色係偏深色, 同係用真鯪魚肉, 唔係街邊溝咗好多粉嘅魚蛋, 真材實料, 28 蚊有7件大大件, 燈籠椒茄子紅腸全部厚切黎, 茄子同紅腸上面嘅魚肉唔多,薄身啲, 相反燈籠椒喺鋪到滿晒魚肉, 識食一定係揀燈籠椒嚟食呀😋😋
罐裝飲品 (可樂/清涼爽) - $7
兩個食到超飽, 我係食唔晒這碗餸,所以夾咗唔少牛腩豆腐同魷魚比朋友食, 因為我食咗三大件煎釀三寶😳
另外, 我覺得店員好sweet, 點解?因為當時我好肚餓,正狼吞虎嚥食麵之際, 有位店員提醒我頭髮差啲掂到碗麵, 叫我要橋起啲頭髮先繼續食麵, 好窩心❤️其實當時店入邊坐滿人亦有大概20人在外排隊, 店員工忙住出餐,但都好貼心提醒我, 我覺得自己好似佢朋友咁😳
總結係要encore!