2020-03-23 90 views
一向支持黃店的我立志搜羅全港最好食黃店幫襯!我發現多數黃店都是有品味的店舖,呢一間聽個名都知係日式小店!裝修日系簡潔有品味!感覺十分清新!食物質素高,感覺健康簡單,是注重健康人士的好選擇!講到甜品,他們出色的米粉pancake成為主打,而且精美可愛,我這個港女當然也專誠來一次打卡呢!📍開心果pancake ($138)呢個米粉pancake 十分吸睛!用粉紅色嘅碟上面放滿左士多啤梨及生果伴碟,Pancake之上加上開心果忌廉!外型賣相已經非常之吸引,絕對是打卡之選!食落米粉pancake雖然沒有一般日式pancake的軟滑,但係勝在飽肚健康,加上邪惡的開心果忌廉,入口非常之美味,與pancake配合得天衣無縫,這個甜品非常適合又愛靚又愛健康之女士!📍甘酒紅豆冰($48)這個紅豆冰是用日本紅豆製作的,比一般本港嘅紅豆較為香甜!而且佢嘅紅豆係打爛混入整杯紅豆冰中,所以令到紅豆冰很creamy! 成杯粉紅色的好fancy呀!📍炸牛肉薯餅班戟三文治 (下午茶)($58)這個炸牛肉薯餅炸得非常之香脆,而且味道濃郁,與班戟一齊食我都是第一次,班戟十分軟熟,夾著炸牛肉薯餅食,又確實配搭得很好!這個下
📍開心果pancake ($138)
開心果pancake

📍甘酒紅豆冰($48)
開心果pancake+  甘酒紅豆冰

📍炸牛肉薯餅班戟三文治 (下午茶)($58)
這個炸牛肉薯餅炸得非常之香脆,而且味道濃郁,與班戟一齊食我都是第一次,班戟十分軟熟,夾著炸牛肉薯餅食,又確實配搭得很好!這個下午茶餐還包一杯日本綠茶,可以燒去炸牛肉薯餅的油膩,這個下午茶餐又抵食又好食!
炸牛肉薯餅班戟三文治

這個日系和風食店非常有特色,而且係香港人嘅餐廳,同路人要多些幫襯啦!
開心果pancake
開心果pancake+  甘酒紅豆冰