‼️慶祝必須收藏呢間餐廳‼️呢次係二訪位於中環嘅傳統美式扒房🍽️自從食過一次之後佢就榮升我心中香港no. 1嘅扒房🥺❤️一直對佢嘅Dry-Aged牛扒念念不忘😭餐廳裝修充滿80年代舊式扒房嘅風格,高級典雅得嚟有復古嘅風味🤎重點係餐廳職員服務態度超貼心的🥹🤝🏻近排佢哋新推出Dinner Set Menu,最平$690就食到6道菜✨🙏🏻比起之前一定要A La Carte真係抵好多🙌🏻😍🌟𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡 𝘾𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪 $690/𝙥𝙥𝙡𝙒𝘼𝙏𝙀𝙍✨𝙎𝙩𝙞𝙡𝙡 / 𝙎𝙥𝙖𝙧𝙠𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙒𝙖𝙩𝙚𝙧𝘼𝙋𝙋𝙀𝙏𝙄𝙕𝙀𝙍✨𝙒𝙤𝙡𝙛𝙜𝙖𝙣𝙜’𝙨 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚 🦀餐廳嘅招牌蟹餅🦀一切開中間係一絲絲嘅蟹肉,好足料😂食落就比較鬆散,不過鮮味十足🙂‍↕️✨𝘾𝙖𝙚𝙨𝙚𝙧 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 𝙬/ 𝙎𝙞𝙯𝙯𝙡𝙞𝙣𝙜 𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 🥗凱撒沙律配烤煙肉🥓芝士份量好多,撈勻之後每一啖菜都食到香濃嘅芝士味🤣係我食過最肥仔嘅沙律🫣𝙎𝙊𝙐𝙋當日餐湯係南瓜忌廉湯🎃質感好濃稠,飲落有香甜嘅南瓜味,可以配餐包一齊食~𝙈𝘼𝙄𝙉✨𝙋𝙤𝙧𝙩𝙚𝙧𝙝𝙤𝙪𝙨𝙚 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠 🥩 +$280/𝙥𝙥𝙡Porterhouse係由牛柳同西冷兩部份組成,一次過可
‼️慶祝必須收藏呢間餐廳‼️

🌟𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡 𝘾𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪 $690/𝙥𝙥𝙡

𝙒𝘼𝙏𝙀𝙍
✨𝙎𝙩𝙞𝙡𝙡 / 𝙎𝙥𝙖𝙧𝙠𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙒𝙖𝙩𝙚𝙧

𝘼𝙋𝙋𝙀𝙏𝙄𝙕𝙀𝙍
✨𝙒𝙤𝙡𝙛𝙜𝙖𝙣𝙜’𝙨 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚 🦀

𝙎𝙊𝙐𝙋

𝙈𝘼𝙄𝙉
Porterhouse係由牛柳同西冷兩部份組成,一次過可以食晒兩個唔同嘅部位🥩餐廳採用美國U.S.D.A PRIME級別嘅大里脊牛扒,並以餐廳自家Aging Box進行28日Dry Age🫡

成大塊1kg嘅牛扒上枱真係好誇張!🫨餐廳用燒熱既陶瓷碟放上牛扒,上枱嗰陣會傾斜碟邊,聽住牛油一直嗞嗞作響好治癒( ⌯᷄ ·̫ ⌯᷅ก )店員幫我哋將牛扒上碟,再喺牛扒淋上滾熱既牛油,外層煎得十分香脆,而牛扒中間色澤粉嫩,雖然厚切但肉質 非 常 柔 軟!😭肉質豐富得嚟油香十足,咀嚼間仲會食到淡淡嘅藍芝士味,絕對係Dry-Aged嘅威力😭❤️個人更加鍾意牛柳嘅部分,肉質更加軟腍同重肉味🙌🏻

𝙎𝙄𝘿𝙀𝙎
✨𝙈𝙖𝙨𝙝𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 🥔
✨𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙚𝙙 𝙎𝙥𝙞𝙣𝙖𝙘𝙝
唔夠飽嘅話仲可以食埋薯蓉同奶油菠菜😋薯蓉做得好香滑,個人超鍾意奶油菠菜,做到勁creamy!😍

𝘿𝙀𝙎𝙎𝙀𝙍𝙏
✨𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪
呢款Tiramisu酒味唔算好突出,不過佢嘅Mascarpone Cheese做得非常細滑!蛋糕好濕潤,整體會有入口即溶嘅感覺🤎特別日子慶祝嘅時候餐廳仲會有畫碟同蠟燭🕯️✨重點係會送即影即有🤝🏻🥰當日經理仲好熱情咁主動幫手影相📸服務一流‼️
1935 views