2021-08-11
首先係度恭喜貴香園正式開第一間分店!旺角分店登場啦自從幾年前係太子店無意中幫襯左一次,就成就左無限次的回頭太子店雖然門面簡陋,亦都可以話無乜裝修,服務更是不用提,但係每一次經過,都係好多食客排隊。繁忙時間更是拎飛在門外排長龍。加上在附近工作的食客更是不斷打電話叫外買。遇上星期日菲傭姐姐的出現,真係一位難求!言歸正傳,為什麼一間路過也不會回頭望的小店,可以令我成為忠實fans呢?無錯,就係好味!第一次幫襯時,我被太子店舊有poster吸引了。什麼薯粉十大好處!所以我決定試食薯粉!由於我是酸辣愛好者,當然我就揀了少酸少辣紅薯粉。嘩!一試果然不簡單湯底肥瘦肉碎濃郁,配菜甚多,芽菜,韭菜,芫荽蔥花全部都是我最愛!經過滾湯一煮,香氣撲鼻!而最重點的是,他們的紅薯粉口感很滑而煙韌!與湯底融合,包你一試難忘!這幾年來老實說,我來來去去都是另加幾個配料,(黑木耳絲/腩肉/牛肚)因為一碗紅薯粉,已令我很滿足今次知道他們開分店,馬上過去朝聖及支持!旺角分店地理位置更方便!裝修雅致,環境乾淨!兩層設計,令到座位寛鬆及增多!相信食客在用餐過程更加享受及舒適最重要是食物質素沒有改變。