2020-12-03 2675 views
🇭🇰香港銅鑼灣謝斐道530號地舖🇭🇰G/F, 530 Jaffe Road, Causeway Bay, HK🌐銅鑼灣 🌐尖沙咀#MFJ銅鑼灣 #MFJ日本菜 #MFJ_CausewayBay #MFJ_JapaneseFood人均消費: HKD130味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆東京人氣拉麵,主打辣麻味噌湯底上次夜晚經過好多人排隊,今日晏晝去又無乜人喎👍🏻餐牌全部都係辣麻拉麵,但唔食辣嘅都可以揀唔辣嘅,有玉味拉麵,芫茜拉麵,叉燒拉麵等等本來想揀芫茜,結果都係未有依個勇氣😂⭐️ 增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜$115我點咗小辣,其實一啲都唔辣唔麻!湯底超濃超杰!而且蒜味超濃,但一啲都唔咸,仲好好味添原來增量叉燒係大大舊厚切叉燒,好似食紅燒肉咁!叉燒慢煮一日,超稔超軟,一層厚厚嘅肥膏,每一啖都係罪惡感!可惜得一舊,如果有多舊就正了🤤拉麵屬粗,比較煙韌,亦好掛湯一!份量相對少,但有好多配料一齊食所以都夠飽我另外試咗啖唔辣嘅湯底,我覺得仲好味過辣味喎!一人加罐汽水,人均$130,我覺得湯底同叉燒都幾特別值得一試!

🇭🇰香港銅鑼灣謝斐道530號地舖

環境: 🌹🌹🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆

東京人氣拉麵,主打辣麻味噌湯底
上次夜晚經過好多人排隊,今日晏晝去又無乜人喎👍🏻
本來想揀芫茜,結果都係未有依個勇氣😂

⭐️ 增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜$115

增量叉燒辣麻味噌拉麵

我另外試咗啖唔辣嘅湯底,我覺得仲好味過辣味喎!
留意食完會有點渴口,要飲多啲水💦

2020-12-02
$130 (Lunch)