2017-09-24 181 views
今日又出街食飯啦,同爸媽食都係食中菜穩陣啲我地三個人七點半到黎到,場內都幾多人。我估因為東園會做婚宴擺酒,所以門面都幾有擺酒場地feel。上茶後就上埋小食,又幾好食wo,有豆角、鴨胸同菜蒲等,酸酸地,幾開胃!去酒樓食飯,一定要睇下有咩特價先最抵莫過於呢個冬瓜盅!好大個,材料好豐富!有花膠、螺頭、草菇、蝦球同鴨粒等。食到最後都仲有好多料冬瓜燉得好淋,冬瓜肉一筆就開,好好肉!個湯好清甜,唔多油,勁多螺肉。我地每人飲左成三四碗,好滿足!$58超抵!脆米吊燒雞第一次食用脆米去整燒雞,又幾脆wo,比就甘燒脆好多!雞肉好嫩滑,幾肥美,雞皮好香口,跟沙薑醬,唔夠既可以點唔錯!士多啤梨骨食得多生炒骨,食下士多啤梨骨又幾合胃口!酸酸甜甜甘,幾開胃。肉嫩,唔鞋,肥肉較少,多為瘦肉。幾中意呢味!食完飯有紅豆沙或綠豆沙送!好棉,唔會太甜!紅豆大粒,好沙,唔會剩係得水,好香果皮味。職員好好禮貌,不時為我地換碟。當我地筆冬瓜盅時,都會主動幫手,讚!
今日又出街食飯啦,同爸媽食都係食中菜穩陣啲

前菜

酒樓食飯,一定要睇下有咩特價先

最抵莫過於呢個冬瓜盅!
好大個,材料好豐富!有花膠、螺頭、草菇、蝦球同鴨粒等。
原個螺豆花膠燉冬瓜盅

食到最後都仲有好多料

唔錯!

士多啤梨骨

食完飯有紅豆沙或綠豆沙送!
好棉,唔會太甜!

紅豆大粒,好沙,唔會剩係得水,好香果皮味。

前菜
原個螺豆花膠燉冬瓜盅