星期日同朋友入東平洲環島遊,接近行完時,來到李莉小聚,朋友話要吃蜆仔烏冬。可惜,佢話無乜蜆,啲蜆要留返俾熟客😩一場黎到,又行到攰,我哋唯有食其他好味嘅風味嘢。🔸大尾魷烏冬(💰60)(8/10)碗烏冬好多好多大尾魷,大尾魷好彈牙爽口有鮮味👍🏻啲烏冬係用普通酸酸地嗰啲噹噹烏冬,係幾有風味嘅,不過梗係用靚烏冬比較好啦🫣。個湯底有海水鮮味,仲有好多蔥。好味!食完呢個大尾魷令我都想試下佢嘅蜆仔烏冬。佢仲可以叫出前一丁,但個湯就用平時出前一丁嗰啲味粉湯,無咗海鮮湯底啦,所以都係食返烏冬好啲。🔸海螺🐚(💰90)(7.5/10)新鮮,有海水味。但可能係品種關係,就無咗啲甘甜味。🔸豆腐花(💰14)(7/10)🔸椰汁涼粉冰(💰25)(7/10)豆腐花無乜豆味,不過幾滑嘅。涼粉冰都解渴消暑。兩款都係正常味道,行到熱辣辣食就啱哂!如果可以凍啲就更好!招呼方面,店員好有笑容,態度良好👍🏻下次再黎東平洲再睇下有無蜆仔烏冬啦,不過唔知幾時先會再黎😂😂Overall評分: 7.5/10👍🏻

🔸大尾魷烏冬(💰60)(8/10)

大尾魷烏冬

🔸海螺🐚(💰90)(7.5/10)
新鮮,有海水味。但可能係品種關係,就無咗啲甘甜味。

🔸豆腐花(💰14)(7/10)
🔸椰汁涼粉冰(💰25)(7/10)

招呼方面,店員好有笑容,態度良好👍🏻

Overall評分: 7.5/10👍🏻

大尾魷烏冬