2022-11-07
原來東涌都有好嘢食 喺怡東路9號有個地方叫 #灣景薈, 行左一陣就決左同童女一齊食依間 #theupperdeck 因為餐廳可以望到海景,景觀一流,望到機場同人工島😍, 另鯡餐廳有live band 超正!氣氛超正!野食都好岩我地食!叫左1️⃣21-31days dry age US Prime Rib Eye10 Oz medium $398 配薯條Dry age 唔係好多地方有得食,有d地去好貴有唔好食!依間價錢合理,性價比好高!乾式熟成肉眼,肉汁超多,肉味好濃👍🏻,medium 岩岩好!煎得岩岩好,唔太生太熟!開始愛上食dry age rib eye! 見到成櫃都放滿dry age 牛,仲有T骨加肉眼!2️⃣馬里德州式蟹肉薯餅 $148一切開已經見到好多蟹肉,啖啖肉😊,味道好香蟹味,蟹肉加薯仔超正,外脆內軟!個襯汁都好夾,有少少辣味同千島汁!愛吃蟹餅者必食!食兩樣野已經夠晒,好豐富!,現場仲有live band 氣氛一流,望出去又有海景!如果早點到仲可以打埋美式桌球添!依間值得encore! 唯一係地點遠d, 要喺東涌地鐵站轉shuttle 到Sheraton! 自駕人士可多黎,灣景薈
叫左
見到成櫃都放滿dry age 牛,仲有T骨加肉眼!
2️⃣馬里德州式蟹肉薯餅 $148
食兩樣野已經夠晒,好豐富!,現場仲有live band 氣氛一流,望出去又有海景!如果早點到仲可以打埋美式桌球添!依間值得encore! 唯一係地點遠d, 要喺東涌地鐵站轉shuttle 到Sheraton! 自駕人士可多黎,灣景薈有個毛孩玩樂空地,有毛孩者可以多過黎!
馬里德州式蟹肉薯餅