(Non-member)
2010-05-14 32 views
第一次去係下午茶0係荃灣超抵,虾餃$9.9 其他點心$8.8,唔係將貨就價,食物用料新鮮好食我食左0既都好有質素,其中力推小籠飽夠湯汁夠味最抵死係下午茶果個湯粉面,$26.8揀三個餸,其中我揀左蝦仁,佢真係好似炒小菜果d咁大隻,仲要有三隻,出面賣蝦仁湯面都唔止咁0既價啦!仲有揀山瑚蚌都算大件3件,不過揀左豬肘就失策得三片,另搭西蘭花兩件,牙菜韮菜小量,仲有湯底揀搞到噙晚心思思想去試下打邊爐,(去尖沙咀呢間係就朋友搭車)約埋d friend一齊去,果然亦都好彩冇死錯人!一坐低就叫黎啤酒先,因為冇人要茶,果黎就揀湯揀料,選擇真係唔算上係多,但本人覺得足夠,唯獨係當晚冇蝦食賣晒!用蕃茄湯同皮旦莧茜底,用蕃茄湯0既朋友都話可以唔使點汁醬,ok幾好!皮旦底好正常冇驚喜. 不過之後驚喜黎啦! 服務員送左一碟聲稱係和牛!我同朋友都唔深究,但一致覺得夠林夠牛味,正大致上用料都一致好評,特別有提名0既有和牛脆鯇菜心苗羊肉片臨埋尾服務再送上甜品,係比較少有0既龜靈膏雖然服務員比較少,但環境都幾寬敞,又唔嘈,任點任飲任食,計起黎都係$120@,有咁0既質素我覺得超值,一定冇耐又會去過!

第一次去係下午茶0係荃灣
超抵,虾餃$9.9 其他點心$8.8,
唔係將貨就價,食物用料新鮮好食

我食左0既都好有質素,其中力推小籠飽夠湯汁夠味
最抵死係下午茶果個湯粉面,$26.8揀三個餸,
其中我揀左蝦仁,佢真係好似炒小菜果d咁大隻,

仲要有三隻,出面賣蝦仁湯面都唔止咁0既價啦!
仲有揀山瑚蚌都算大件3件,不過揀左豬肘就失策得三片,

另搭西蘭花兩件,牙菜韮菜小量,仲有湯底揀

搞到噙晚心思思想去試下打邊爐,(去尖沙咀呢間係就朋友搭車)
約埋d friend一齊去,果然亦都好彩冇死錯人!

一坐低就叫黎啤酒先,因為冇人要茶,果黎就揀湯揀料,
選擇真係唔算上係多,但本人覺得足夠,唯獨係當晚冇蝦食
賣晒!
我同朋友都唔深究,但一致覺得夠林夠牛味,正

大致上用料都一致好評,特別有提名0既有
和牛
脆鯇
菜心苗
羊肉片

臨埋尾服務再送上甜品,係比較少有0既龜靈膏

雖然服務員比較少,但環境都幾寬敞,又唔嘈,
任點任飲任食,計起黎都係$120@,
有咁0既質素我覺得超值,一定冇耐又會去過!
2010-05-13
$120 (Last Night Supper)