2016-11-08 1516 views
今日和老朋友來呢度食晏諗住Hea食兩個鐘,今次係第一次幫襯Outback Steakhouse,所以叫咗侍應來介紹食乜好,最終點了女孩子侍應推介的以下午餐套餐:1) 安格斯牛扒配炸粗薯條及炒蒸過的蜜糖豆、紅蘿蔔和西蘭花 + 熱咖啡(安格斯牛扒叫咗medium-rare,煎得很好,質感細嫩,肉汁豐富,鮮牛香味濃厚)2)燒雞半隻配美式煮有味飯及炒蒸過的蜜糖豆、紅蘿蔔和西蘭花 + 熱檸茶(燒雞不是傳統美式用茄汁及其他質料混合的燒雞,醃料與香料為主,味道太鹹,雞肉嫌霉左啲,美式煮有味飯不錯,但是沒有什麼特別的驚喜)例湯是意大利青瓜湯,啲湯好明顯係用牛油炒熟意大利青瓜之後煮的,成本不平,但係我個人覺得牛油多咗啲,所以飲左一半就唔飲喇。例湯同上的是是日沙律,是雜沙律菜加蛋黃醬,呢個汁實在太過土炮餐廳風味。黑色的餐包質感很軟,外表夠脆。每位大約$170。不過這兒食飯地方寛敞,傳音問題很少,所以傾計一流,就算滿座都不會太嘈吵,洗手間設置在餐廳之內,配套不錯,值得再嚟!

每位大約$170。