2022-12-03
【兩層工業風落地玻璃咖啡店🤍 寵物友善|晚變Whisky Bar🥃】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———年尾特別忙,所以cheat day嚟個little escape食好西獎勵下自己😽 呢間近天后位置嘅咖啡店樓底好高,地下仲有落地透光大玻璃,感覺好寬敞、好舒服🤍✨ 兩層都係工業風設計,配合埋外地精品咖啡同fushion菜式,感覺好似去咗外國小鎮咁☁️ 呢到4pm後仲會有Whisky Bar,餐廳仲要係寵物友善,下次周末可以帶埋主子嚟chill✨🥗 SALMON & QUINOA SALAD|$115香煎三文魚係去皮、無骨,食落淡淡肉之餘又冇油膩感🙌🏻✨ 表面微微香脆,肉汁有被鎖住咬落幾juicy!旁邊嘅柚子沙律好refreshing,微微酸酸甜甜幾開胃👍🏻 藜麥+長米食落有啲咀嚼感,加埋菇嘅爽口感,一啖食晒口感層次幾豐富✨ 🍞 BRIOCHE FRENCH TOAST|$95是日cheat food主角就係佢喇😻😻 表面嘅焦糖燒到好香脆,味道好濃烈但又唔甜!下面嘅多士口感好濕潤,但又唔會淋到一pat嘢,口感好似麵包布甸咁🙌🏻 旁邊嘅醬料有淡淡嘅奶香,同多士一齊食,將多士嘅味
推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○
———
🥗 SALMON & QUINOA SALAD|$115
🍞 BRIOCHE FRENCH TOAST|$95
是日cheat food主角就係佢喇😻😻 表面嘅焦糖燒到好香脆,味道好濃烈但又唔甜!下面嘅多士口感好濕潤,但又唔會淋到一pat嘢,口感好似麵包布甸咁🙌🏻 旁邊嘅醬料有淡淡嘅奶香,同多士一齊食,將多士嘅味道張開到另一個境界✨ 推介🤍
🧊 ICED AMERICANO|$55
店員好細心咁講解咖啡豆係Nutty啲,想飲Fruity嘅朋友可以揀手沖咖啡🙌🏻 咁啱命中紅心,就可以試到佢哋外地採購嘅豆😺 入口味道甘苦而不澀,回甘味唔算好勁,醇香得嚟唔會過苦,唔錯~