2018-10-25
一個無飯主婦成日出街食,食黎食去唔係味精野就係一d唔健康又無益既食物。今日黎左銅鑼灣,比我搵到間住家菜食,感受一下家的味道😋😋呢度標榜佢既食物係無味精👍🏾👍🏾餸菜既選擇都算多,而且價錢都好親民,分分鐘可能抵過自己買餸住😱😱我地叫左1️⃣2碗甘荀粟米排骨湯2️⃣鮑魚雞粒竹筒飯3️⃣涼瓜炆排骨4️⃣黑糯米酒雞甘荀粟米排骨湯——— 清清甜甜,好香栗粟米味,而且碗湯係有湯渣比埋我地,非常足料,飲得出一d味精都無👍🏾👍🏾👍🏾鮑魚雞粒竹筒飯———飯既味道好香,用竹筒盛裝亦都好有特色。諗住碗飯唔會有好多鮑魚粒,但都比想像中多,而且炒飯中還加了翠玉瓜、冬菇等等。口感非常豐富👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾涼瓜炆排骨——涼瓜唔會太苦,但又有甘香味,食落甘甘地,而排骨都炆得好軟腍,而且非常入味👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾街 竹北黑糯米酒雞———呢款餸平時係屋企都唔會有機會煮到。個煲好足料,酒味唔會太重,但亦都有糯米酒香。雞已經好入咪,而且雞肉好滑溜🤤🤤🤤食埋d配料。呢一餐又飽又滿足
我地叫左
1️⃣2碗甘荀粟米排骨湯