2021-08-26
今日口痕想試吓泰式芒果糯米飯,行開鑽石山荷里活,見呢間新新地,佢門口個芒果糯米飯的圖片上有;紫色糯米飯、白色糯米飯、同埋芒果,賣相都好似好吸引😀咁就入收銀俾錢,等咗大概10分鐘,攞外賣是只見到白色糯米飯,我就問店員紫色糯米飯呢?!我擔心佢一時唔記得冇俾我,店員就話冇㗎🤨我繼續追問,出面個圖片上面係有個喎👆🏻有雙色糯米飯㗎喎。個店員仲一面神態自若地說:「張相好多年前㗎啦,而家冇㗎啦,成幾年前㗎啦張相。」下!你間野都開左無幾耐🥴我都無謂坳就返屋企啦。返屋企一打開盒糯米飯,見到芒果是淺黃色,我心裏面都會覺得佢好酸,事實證明我是對的🤦🏽♂️一句到尾,呢個糯米飯係唔好食嘅,芒果是酸的,椰汁不夠,糯米飯也比較硬,唯一可取之處就係個糯米飯是暖的🤷🏻♀️呢$59糯米飯,我覺得係跌左,覺得如果係呢間野嗰度食甜品,大家都係唔需要考慮㗎啦。🙅🏻♀️🙅🏼🙅🏼♂️🙅🏻♀️🙅🏼♂️🙅🏻♀️🙅🏼♂️
我都無謂坳就返屋企啦。