2021-12-20
嘛,去呢間舖,十之八九都係為咗藍芝士蘋果pizza。藍芝士蘋果pizza:老實講,特色固然是有的,香港好少機會食到。但比起綽頭,味道並不算突出,尤其以我芝士狂嚟講,藍芝士味唔夠,以及嫌批邊略硬。雖然整體已經比一眾pizza連鎖店好多了,算係用更高的標準睇佢吧。忌廉蟹肉大通粉:但係!當諗住衝著pizza而去的時候,意粉滿有驚喜,蟹肉大通粉無欺場,滿滿打碎的蟹肉相當滿足,忌廉香滑蟹肉足料,大讚。(右下)炸魷魚:小食炸魷魚嘛,就是物有所值的炸魷魚(笑)另外,用餐途中出現好笑插曲,其時pizza已上菜,但飯腳竟然犯上「放工時間喺港島搭巴士」之大罪。餐廳員工見久未齊人,大好pizza我只動手食一塊,提出可以在飯腳到達時,翻熱pizza,十分貼心。飯腳姍姍來遲,pizza隨之翻熱,誰知端來的,竟是一個完好的pizza,侍應解釋:呢個係全新嘅,因為頭先翻熱時,跌咗......😂我:噢😂。暗自嘉許他的真誠。也默默為服務評上滿分。總結係,衝著綽頭,藍芝士pizza可以一試,但如果忘記藍芝士pizza,可能會別有驚喜,畢竟佢平均水準都相當不錯。
我:噢😂。暗自嘉許他的真誠。也默默為服務評上滿分。