2023-09-20 157 views
此評論主要用來警醒我自己。冇圖,因為冇諗過自己會瀨野同埋碗野賣相冇特別好/差。同行朋友叫藥膳麻油雞米線,有蟲草花、紅棗、金針菇等配料,成個雞髀切件,分量係真多,但湯底似出前X丁嘅豬骨湯加麻油。我叫嘅係麻辣大舊米線小辣(平時食開X哥麻中,但最近中完新冠,味覺有d退化)碗野賣相吸引但湯底得個鹹字,花椒粒係完整嘅一粒粒,成碗野都冇麻味。丸各1粒:冇食。好多舊豬潤:兩面都有d粉紅色,咬左一啖,入面並非粉紅色,未試過呢個口感所以冇再食。頗多雞肉同牛肉:正常發揮。2舊蘿蔔:好食,清甜。1 pat生菜:正常發揮,不過沉底要穩一穩。其他唔記得。送嘅孜然單邊雞翼好鹹+凍嘅,未試過甘鹹嘅雞翼😢然後本身已經冇咩咳,結果呢餐食完一路行街一路狂咳加口渴,且有些許不適(但我中完新冠之後成日都不適,所以冇理)店內活動:第二碗半價,買單時計算,活動去到30/9。題外話1:座位安排非常神奇😕題外話2:同日我淨係買左枝竹蔗茅根飲(超市鴻X堂果種),晚餐係屋企食左雲耳冬菇雞+粉絲。然後我半夜3點幾痛醒,肚屙左一次,不斷係嘔同嘔唔出之間徘徊,痛到冇力講粗口。最後由半夜3點幾痛到早上7點幾,食左兩包止痛散自救,加埋訓左1個鐘,
此評論主要用來警醒我自己。
冇圖,因為冇諗過自己會瀨野同埋碗野賣相冇特別好/差。

丸各1粒:冇食。
頗多雞肉同牛肉:正常發揮。
2舊蘿蔔:好食,清甜。
1 pat生菜:正常發揮,不過沉底要穩一穩。
其他唔記得。

店內活動:第二碗半價,買單時計算,活動去到30/9。

題外話1:座位安排非常神奇😕

題外話2:同日我淨係買左枝竹蔗茅根飲(超市鴻X堂果種),晚餐係屋企食左雲耳冬菇雞+粉絲。然後我半夜3點幾痛醒,肚屙左一次,不斷係嘔同嘔唔出之間徘徊,痛到冇力講粗口。最後由半夜3點幾痛到早上7點幾,食左兩包止痛散自救,加埋訓左1個鐘,陣間準備睇醫生。諗到之後要食幾日白粥,怒打此評提醒自己:腸胃差唔好食呢間,去食X哥。

備註:10/9寫評,15/9收到openRice電郵:閣下提交的食評因當中內容含有嚴重指控,在本網審批的過程中被評估為有潛在法律風險*,所以email我。如果30日內冇回覆或者去app確認,就會退回稿件。
所以戴定頭盔:個人經歷,
話腸胃炎一定因為呢間野造成,title個伏係比距個米線味道。
2023-09-09
$45 (Lunch)