今日朋友幫我慶祝生日,去咗間性價比高中產價錢,但係可以食到奢華食物嘅質素中菜廳!幫我訂咗一個奢華珍饈既套餐! 據聞仲有呢度先有得食嘅蟹肉翅!真係好興奮!套餐第一個菜係生拆蟹肉翅、除咗蟹肉係新鮮生拆製作之外!魚翅嘅質感亦都保持鮮滑!食落去非常滑嫩!之後重頭菜芝士焗龍蝦伊麵底!芝士食落去層次感非常之突出!龍蝦肉彈滑嫩口、再加上伊麵底吸收晒龍蝦汁的味道!非常鮮滑香濃!重點係非常足料!當然唔可以少得海班、除咗係清蒸之外、醬油同魚嘅味道非常之夾!魚肉滑嫩、再配合蒸魚香蔥層次感突出!8頭禾麻鮑魚拼遼參!鮑魚非常嫩滑、再配合遼參嘅特製醬汁、口感煙靭彈牙!味道好出眾!遼參亦都充滿彈性!帶子西蘭花🥦:蔬菜拼海鮮本身已經味道可以好夾!西蘭花味道就算唔落醬汁,亦都有佢本身香味之處!帶子非常彈牙!瑤柱蛋白炒飯:充滿瑤柱碎嘅蛋白炒飯食落去好開胃、聽上翠綠香蔥炒更加香滑!份量仲勁大勁抵食!甜品我揀咗中式嘅楊枝甘露同埋芒果布甸、朋友仲幫我準備咗生日壽包!真係非常感謝朋友幫我慶祝生日愛你們😘😘😘提提大家而家就黎父親節除咗可以用好平嘅價錢碳鮑參翅肚之外!仲可以一個價錢有多款菜式一定要嚟食啦!新竹園軒尖沙咀漆咸道南79號

新竹園軒
尖沙咀漆咸道南79號中國五礦大廈3樓全層

#newbamboogarden#生拆蟹肉翅#芝士龍蝦#清蒸海斑#極品海鮮#二人套餐#中菜名撰#尖沙咀美食#極品海鮮#酒家#中菜