2016-04-27 9349 views
之前見朋友facebook 介紹,又係公司附近,無理由唔黎試下架~呢度lunch都好多人,仲有得book 位,我地walk in第2個都等左成20分鐘~呢度有lunch set,不過加埋一都過百,以官塘工廠區黎講都算中產價有得呢個價錢,令我對食物都有d期待( ´▽` )ノ跟餐既餐包有淡淡香草味,鬆軟度不俗,仲跟埋沙律醋同oliver oil, 似模似樣, 不過如果跟牛油,呢個飽會更啱我口味。沙律都係跟餐,份量唔多,不過勝在新鮮爽脆,合格~跟餐仲有個是日例湯湯很香濃,起沙~ 唔係茶記的例湯係咁落粉漿。蘆筍大蝦闊條麵配有特別的少辣忌廉汁辣味減去了忌廉汁的膩,蝦亦大隻爽脆最愛bb蘆筍,夠哂嫩~闊條麵亦軟硬適中~唔會淋pat pat, 亦能均勻地沾上所有忌廉汁雜菌巴拿馬火腿意粉雜茹炒得夠香,菇味好濃郁係個火腿似臘腸,有少少肥膩~成個意粉都幾濃味~跟餐的熱咖啡,香度不足,但味道夠濃。整體質素同價錢都成正比作為dinner就好超值,但lunch黎講實在有點兒偏貴而且雖然空間大,樓底高,但幾迫咁,lunch 坐滿人實在有點兒嘈~值得一讚係服務幾好,不論由帶位到落訂單,特應們都笑笑口,有禮貌~\(^o

有得呢個價錢,令我對食物都有d期待( ´▽` )ノ

香草餐包
沙律都係跟餐,份量唔多,不過勝在新鮮爽脆,合格~
沙律
跟餐仲有個是日例湯
湯很香濃,起沙~ 唔係茶記的例湯係咁落粉漿。
是日餐湯
蘆筍大蝦闊條麵
配有特別的少辣忌廉汁
辣味減去了忌廉汁的膩,蝦亦大隻爽脆
最愛bb蘆筍,夠哂嫩~
大蝦蘆筍闊條麵
雜菌巴拿馬火腿意粉
巴拿馬火腿雜菌意粉
雜茹炒得夠香,菇味好濃郁
係個火腿似臘腸,有少少肥膩~
成個意粉都幾濃味~

跟餐的熱咖啡,香度不足,但味道夠濃。
熱啡
整體質素同價錢都成正比
作為dinner就好超值,但lunch黎講實在有點兒偏貴

值得一讚係服務幾好,不論由帶位到落訂單,特應們都笑笑口,有禮貌~\(^o^)/

香草餐包
  • 雜菇火腿意粉