2015-09-21 839 views
入到去已經有想走既感覺,首先,待應姐姐安排我地坐一個勁迫既二人位,一坐低已經有強烈既壓迫感,張枱其實已經惦住左我既胸骨,佢見我地坐得廿辛苦,但都冇打算安排另一張枱比我地,現場明明仲有兩場空枱,好!算數,我叫野食,唯有希望D野食係好味既望望餐牌先,價錢大約由$98-148包沙律同湯睇完餐牌就叫左蒜香辣鷄扒意大利粉,香煎大蝦王伴紐西蘭牛枊同小德國腸拼盤,飮品係咖啡同榛子朱古力咖啡,大約等左10mins左右,餐湯同沙律來了,賣相係幾好,但食落就怪怪地,湯係南瓜湯,味道係偏sweet,而且多南瓜乍,口感不太好,似南瓜溶加水,而個沙律就好似有好多色素甘個汁,好紫色,食左少少就頂唔順喇!之後上既小德國腸拼盤係最完全同想像成極大對比,佢上既係碎上炒埋一份既野,味道係又酸又辣,似茶餐廳既貨仔食完依個,我已經冇哂心機…………上香煎大蝦王伴紐西蘭牛枊la,又賣相係幾好…………一食就出事la,首先係紐西蘭牛枊,我地叫4成熟,來點知2成lo,一切就勁多血水,再來大蝦係雪蔵蝦,D蝦肉好「梅」,D配菜係涷冰冰的,依個餐只值30分!同一時間上既係蒜香辣鷄扒意大利粉,OMG,D好似燒汁既直接淋左落我塊雞扒度,完全影響
算數,我叫野食,唯有希望D野食係好味既

望望餐牌先,價錢大約由$98-148包沙律同湯
小德國腸拼盤
香煎大蝦王伴紐西蘭牛枊
同一時間上既係蒜香辣鷄扒意大利粉,OMG,D好似燒汁既直接淋左落我塊雞扒度,完全影響雞扒既味,本身都幾嫩既個雞扒,個汁就令到佢得50分,個意粉係勁辣無蒜味同好油既,我依個餐係20分!
蒜香辣鷄扒意大利粉
都個野飮la,咖啡係苦既,有煮過火既味,至於榛子朱古力咖啡就…………無味既,得個涷字,埋單$300大元,完全係浪費金錢同食物!

2015-09-20
$150 (Dinner)