2024-02-06
今晚約左兩個中同食晚飯, 緊係要搵d可以邊食邊傾嘅餐廳啦! 我地揀左主打食串燒嘅狐狸食堂! 超級抵食, 3個人人均都只係300幾蚊, 已經食到好飽飽, 超高cp!✨️五花腩set如果未諗到食咩住, 大推大家點餐廳嘅串燒set, 覺得邊款想食再追加! 佢地一個係豬腩肉set,一個係免治雞肉棒set, 五花腩set入面有醬燒年糕豬腩卷/燒野菜豬腩卷/燒蘋果玉桂豬腩卷/燒煙肉番茄卷, 車車覺得最好食係蘋果肉桂豬腩卷! 入口好香甜嘅蘋果味帶肉桂香, 平時e個組合大多係甜食多, 今次配豬腩肉又冠清新, 而且食落juicy又唔膩! 而第2中意就係燒煙肉番茄卷, 一啖咬落去d番茄汁嗶哂出嚟, 加埋煙肉咸咸香香超開胃!✨️免治雞肉棒set估唔到免治雞肉棒都可以有咁多口味, 一個set有四個口味, 可以滿足哂唔同人呀! 有明太子免治雞肉棒/檸檬鹽免治雞肉棒/芝士免治雞肉棒/醬燒免治雞肉棒, 車車就中意食檸檬鹽免治雞肉棒, 感覺上比較light, 而且清新醒胃! 中意食芝士嘅朋友仔就一定會好芝士免治雞肉棒, 超級濃郁嘅芝士味勁邪惡!✨️櫻花蝦玉子燒玉子燒都有唔同款式, 而我地點嘅e款正正係佢地嘅期間限定嚟, 入
✨️五花腩set
✨️免治雞肉棒set
✨️櫻花蝦玉子燒
玉子燒都有唔同款式, 而我地點嘅e款正正係佢地嘅期間限定嚟, 入口甜甜地蛋味香濃, 配搭櫻花蝦, 咸咸香香好惹味呢~
✨️鱈魚絲
基本上去親居酒屋都必點嘅小食嚟, 佐酒一流! 入口脆卜卜好香口, 忍唔住係咁食!
✨️燒吊片
燒吊片係車車一見到就即刻話要叫的! 一上枱已經流哂口水, 用醬烤過既魷魚唔洗講都知好食, 煙煙韌韌又鮮香惹味, 真係難以抵擋!
✨️牛油蒜蓉翠玉瓜
食落脆脆地勁juicy, 加上用牛油蒜蓉無得輸
✨️燒厚切牛舌
食落爽口彈牙幾好味
✨️燒雞皮
口感香脆, 上面撒上惹味既調味粉, 辣辣地幾好食
✨️鰻魚茶漬飯飯團
茶漬飯車車每次見到都會忍唔住叫, 飯團經醬油燒過, 所以外層聞到好濃郁醬香味, 上面放左一塊厚厚既鰻魚, 淋埋用鰹魚煮既高湯再混合一齊食, 成件事好滿足!